Hoe Facebook Messenger Group-meldingen te beheren

Facebook Messenger kan verergeren en groepsdiscussies kunnen het probleem verergeren. Het gebruik van de app is daarentegen praktisch onvermijdelijk.


Hoewel je misschien niet zonder kunt, laat dit artikel je zien hoe je leden kunt verbannen, groepen kunt negeren, groepen kunt verlaten en meer, allemaal vanuit de Messenger-app op je mobiele apparaat.


Messenger in het Facebook-ecosysteem

Facebook Messenger is een op zichzelf staande software en service. Messenger is compatibel met zowel Facebook- als Instagram-accounts en kan ook zonder Facebook-account worden gebruikt.


U kunt de app-snelkoppeling verwijderen en meldingen en updates uitschakelen, maar u kunt deze niet altijd verwijderen. Als je Messenger nodig hebt om verbinding te maken met werk of familie, kan het blokkeren van leden, het negeren of dempen van groepen en vergelijkbare opties ervoor zorgen dat de app minder opdringerig is.


Toegang krijgen tot algemene instellingen voor Messenger-meldingen


Afhankelijk van hoe je Messenger gebruikt, kan spelen met de algemene instellingen voldoende zijn.


Met deze instellingen kun je je meldingen op je smartphone beheren en instellen of je op de hoogte wilt worden gehouden van groepschatvermeldingen, herinneringen en andere chatmeldingen.


De Messenger-app ziet er een beetje anders uit op Android- en Apple-apparaten. De screenshots in dit artikel zijn allemaal gemaakt op een Android-apparaat. Als je een Apple-apparaat hebt, ziet de gebruikersinterface van de app er misschien iets anders uit, maar alle opdrachten werken nog steeds zoals beschreven.


Open Messenger maar open geen gesprek om toegang te krijgen tot de algemene Messenger-instellingen op mobiel. Selecteer vervolgens uw profielfoto in de linkerbovenhoek. In het nieuwe scherm dat wordt geopend, scrolt u omlaag naar Meldingen en geluiden. Scroll voor meer opties naar de onderkant van dit menu en selecteer Meldingen beheren.


Hier ziet u verschillende instellingen die u kunt in- en uitschakelen om meldingen te beheren.


Tweak Notification-instellingen met behulp van het groepsmenu


U kunt de instellingen voor meldingen ook aanpassen vanuit een informatiemenu voor een Messenger-groep.


Open hiervoor de groepschat en selecteer het groepspictogram bovenaan het scherm. Dit opent een instellingenmenu voor dat specifieke gesprek of die specifieke groep. Als je Android gebruikt, kun je ook het I-pictogram in de rechterbovenhoek selecteren om naar hetzelfde menu te gaan.


U kunt meldingen volledig dempen door de optie Groep negeren te selecteren.


Als je een groep negeert, heb je nog steeds toegang tot die berichten, maar ontvang je geen meldingen van de groepsleden. Maak je geen zorgen, de andere leden van de groep krijgen geen melding dat je de groep hebt ingesteld op 'negeren'.


Je kunt zelfs een lid blokkeren gebruiken om meldingen van specifieke deelnemers in de groep te verwijderen. Als u deze optie selecteert, wordt een menu geopend met alle leden binnen de groep. Van daaruit kun je kiezen of je een lid of leden wilt blokkeren in alleen die Messenger-groep of ook op je gekoppelde accounts.


Als je een lid blokkeert binnen een groep maar in de groep blijft, kun je hun berichten nog steeds zien en kunnen zij die van jou nog steeds zien. Je krijgt alleen geen meldingen wanneer het geblokkeerde lid of leden berichten achterlaten.


Een Messenger-groep verlaten

Als het aanpassen van meldingen niet genoeg is, kun je een groep verlaten. Dit verwijdert je uit het gesprek en andere groepsleden zullen zien dat je weg bent.


Om een ​​Messenger-groep te verlaten, ga je naar de groepsinstellingen en selecteer je Groep verlaten.


Wanneer u een groep verlaat, verliest u de toegang tot alle berichten van de groep. Als andere groepsleden berichten verzenden, ontvang je geen meldingen en verdwijnt het groepssymbool uit je recente discussies.

Messenger-groepen beheren, microbeheren of verlaten?


Het is handig om bekend te zijn met de basisprincipes van Facebook- en Messenger-instellingen. U kunt echter de werking van Messenger op uw apparaat verfijnen door naar de instellingen in afzonderlijke gesprekken te gaan om discussies of personen te blokkeren of te negeren.

Houd er ook rekening mee dat je de mogelijkheid hebt om Messenger volledig te deactiveren.

We hebben uitgelegd hoe u Facebook Messenger Group-meldingen kunt beheren. Als je het probleem nog steeds ziet, kun je hulp zoeken bij het Bellen Facebook telefoonnummer. Technici zijn 24/7 beschikbaar om je te helpen met de klantenservice van Facebook.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe een Facebook-pagina te verwijderen (update 2021)

Hoe u kunt zien wie u volgt op Facebook

Hoe updateproblemen in Kaspersky Antivirus diagnosticeren?